SZEDD MAGAD SZOB Dunakanyar

Gyümölcsök:ŐSZIBARACK, SÁRGABARACK, KÖRTE, ALMA, cseresznye, meggy, feketeribizli,Kajszibarack, szilva, bodza, dió. Gyümölcsös a Dunakanyarban Szobon, Budapesttől 50 km-re.

                      madarodu_diosban.jpg 

Agrár Környezetgazdálkodás (AKG)

(egy kis magyarázat a teljesség igénye nélkül)

A 61/2009. (V.14.) FVM rendelet szerint:

"Az agrár-környezetgazdálkodási intézkedés célja a termőhelyi adottságoknak megfelelő termelési szerkezet, a környezettudatos gazdálkodás és a fenntartható mezőgazdasági gyakorlat kialakítása, ezzel összefüggésben a környezet állapotának javítása, minőségi élelmiszer előállítása, ..."

Családi gazdaságunk már az 1. (2004.-ben indult) AKG-programban is részt vett, és azóta folyamatosan benne vagyunk a programban,

fiokak_kajszisban.jpg

Az AKG program egyik alapvető irányelve az ún. "okszerű" vegyszerhasználat, amely különböző megfigyeléseken alapul, pl. rovarcsapda vizsgálata. Ez családi gazdaságunkban már az AKG program elindítása előtt is így történt, hiszen aki felelőséggel gondolkodik a környezetéhez való viszonyról, valamint felelősséget érez a fogyasztói iránt, az sem a környezetet, sem a vásárlói szervezetét nem terheli felesleges vegyszerekkel.

Az integrált programban a megalapozott vegyszeres védekezésben még az is meg van határozva, hogy milyen hatóanyagokat nem lehet használni, illetve egyeseket milyen korlátozások mellett lehet használni.

A 2009. évben indult 2. ötéves ciklusban természetesen további, köztük néhány új előírásnak is meg kell felelni. Ilyen például a rovarcsapdák, madárodúk kihelyezése.

madaroduk.jpg

folyt.köv.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 49
Tegnapi: 49
Heti: 204
Havi: 878
Össz.: 546 508

Látogatottság növelés
Oldal: AKG integrált - bio
SZEDD MAGAD SZOB Dunakanyar - © 2008 - 2018 - szeddmagad.hupont.hu

Az, hogy weboldal ingyen annyit jelent, hogy minden ingyenes és korlátlan: weboldal ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szedd magad - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »