MINDEGYIK RECEPT MEGTALÁLHATÓ A CSALÁDI RECEPTESFÜZETÜNKBEN, VALÓDIAK, KIPRÓBÁLTAK, NÉMELYIK SAJÁT "TALÁLMÁNY", GARANTÁLTAN EHETŐ EREDMÉNNYEL
ribizlis muffin
hozzávalók: 25 dkg margarin, 25 dkg cukor, 25 dkg liszt, 4 tojás, 2 ek víz, mokkáskanálnyi szódabikarbóna, fekete- és pirosribizliszemek ízlés szerinti mennyiségben
elkészítés: a cukrot a lágy margarinnal elkeverjük, majd belekeverjük az egész tojásokat. A liszthez hozzákeverjük a szódabikarbónát, és fokozatosan hozzáadjuk a cukros masszához, végül belekeverjük a két kanál vizet. Kapszlikat rakunk a muffinsütő formába, belekanalazzuk a tésztát, hogy kb. 3/4-ig legyen, majd belenyomkodjuk a ribizliszemeket, és a tetejére is teszünk néhányat, de megszórhatjuk durvára vágott dióval is. Légkeveréses sütőben 180 C foko 10-15 perc alatt megsül. Ebből az adagból 24 muffin lesz.
ribizlis muffin csupacsokis változata
az előző recept kiegészül még 3 ek. kakaóporral, amit a liszthez keverünk hozzá, plusz 1 ek vízzel, és étcsokoládé darabkákkal, amiket a kész tésztába keverünk, mielőtt a kapszlikba tennénk - nagyon finom!
őszibarackos tonhal (belgiumi recept, ronda de finom kategória)
hozzávalók: tonhalkonzerv, őszibarackbefőtt (sárgahúsúból, felezett), főtt tojás, majonéz
A tonhalkonzervet lecsöpögtetjük, a halhoz hozzáke-verjük az apróra vágott tojásokat,majonézt, egy kis befőttlét és egy kevés apróra vágott barackbefőttet, majd ezt a masszát betöltjük a fél barackbefőttekbe. Hűtőben hagyjuk megdermedni. Előételnek vagy könnyű ebédnek, vacsorának tálalhatjuk.
grenoblois (grönobloá)
hozzávalók: 25 dkg darált dió, 5 tojás, 27 dkg cukor, 2 kávéskanál rum (elmaradhat), 10 dkg liszt, 1 kiskanál szódabikarbóna, vaj kivajazni a sütőformát, ét bevonó csoki, 10 db fél dió
A tojássárgákat 25 dkg cukorral alaposan kikeverjük, hozzáadjuk a rumot. Tojásfehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük, óvatosan a cukros masszához adjuk, majd belekeverjük a diót és a szódabikarbónával elkevert lisztet. 25 cm átmérőjű kivajazott formába tesszük és tűpróbáig sütjük. A kihűlt tésztát bevonjuk az olvasztott csokival, és a fél diókkal díszítjük.
még több recept hamarosan