SZEDD MAGAD SZOB Dunakanyar

Gyümölcseink: ŐSZIBARACK, SÁRGABARACK, KÖRTE, ALMA, cseresznye, meggy, KAJSZIBARACK. Gyümölcsös a Dunakanyarban SZOBon, BUDAPESTtől 50 km-re Északra.

                  

MINDEGYIK RECEPT MEGTALÁLHATÓ A CSALÁDI RECEPTESFÜZETÜNKBEN, VALÓDIAK, KIPRÓBÁLTAK, NÉMELYIK SAJÁT "TALÁLMÁNY", GARANTÁLTAN EHETŐ EREDMÉNNYEL

ribizlis muffin

hozzávalók: 25 dkg margarin, 25 dkg cukor, 25 dkg liszt, 4 tojás, 2 ek víz, mokkáskanálnyi szódabikarbóna, fekete- és pirosribizliszemek ízlés szerinti mennyiségben

elkészítés: a cukrot a lágy margarinnal elkeverjük, majd belekeverjük az egész tojásokat. A liszthez hozzákeverjük a szódabikarbónát, és fokozatosan hozzáadjuk a cukros masszához, végül belekeverjük a két kanál vizet. Kapszlikat rakunk a muffinsütő formába, belekanalazzuk a tésztát, hogy kb. 3/4-ig legyen, majd belenyomkodjuk a ribizliszemeket, és a tetejére is teszünk néhányat, de megszórhatjuk durvára vágott dióval is. Légkeveréses sütőben 180 C foko 10-15 perc alatt megsül. Ebből az adagból 24 muffin lesz.

csupacsokis_ribizlis_muffin.jpg

ribizlis muffin csupacsokis változata

az előző recept kiegészül még 3 ek. kakaóporral, amit a liszthez keverünk hozzá, plusz 1 ek vízzel, és étcsokoládé darabkákkal, amiket a kész tésztába keverünk, mielőtt a kapszlikba tennénk - nagyon finom!

őszibarackos tonhal (belgiumi recept, ronda de finom kategória)

hozzávalók: tonhalkonzerv, őszibarackbefőtt (sárgahúsúból, felezett), főtt tojás, majonéz

A tonhalkonzervet lecsöpögtetjük, a halhoz hozzáke-verjük az apróra vágott tojásokat,majonézt, egy kis befőttlét és egy kevés apróra vágott barackbefőttet, majd ezt a masszát betöltjük a fél barackbefőttekbe. Hűtőben hagyjuk megdermedni. Előételnek vagy könnyű ebédnek, vacsorának tálalhatjuk.

grenoblois (grönobloá)

hozzávalók: 25 dkg darált dió, 5 tojás, 27 dkg cukor, 2 kávéskanál rum (elmaradhat), 10 dkg liszt, 1 kiskanál szódabikarbóna, vaj kivajazni a sütőformát, ét bevonó csoki, 10 db fél dió

A tojássárgákat 25 dkg cukorral alaposan kikeverjük, hozzáadjuk a rumot. Tojásfehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük, óvatosan a cukros masszához adjuk, majd belekeverjük a diót és a szódabikarbónával elkevert lisztet. 25 cm átmérőjű kivajazott formába tesszük és tűpróbáig sütjük. A kihűlt tésztát bevonjuk az olvasztott csokival, és a fél diókkal díszítjük.

még több recept hamarosan



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 29
Tegnapi: 36
Heti: 159
Havi: 956
Össz.: 803 031

Látogatottság növelés
Oldal: receptek
SZEDD MAGAD SZOB Dunakanyar - © 2008 - 2024 - szeddmagad.hupont.hu

Az, hogy weboldal ingyen annyit jelent, hogy minden ingyenes és korlátlan: weboldal ingyen.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »