Hozzávalók: 1 kg piros vagy fekete ribizli (málna), 4 dl víz (málnához 3 dl), 60-90 dkg cukor, nátrium benzoát (10 kg gyümölcshöz 1 csapott ek), aszkorbinsav (10 kg gyümölcshöz 2 csapott ek)
100x80 cm-es steril mull-lap (patikából)
A ribizlit össze kell törni (NEM turmixolni!), belekeverni a vizet, a nátrium benzoátot és az aszkorbinsav felét, és egy éjszakán át állni hagyjuk. Másnap a tüllbe öntjük, és hagyjuk, hogy a saját súlyánál fogva kicsöpögjön belőle a lé. Nem szabad nyomkodni!
Az edénybe, amibe csöpög a ribizli leve, beletesszük a cukrot, és időnként megkeverjük. Hozzáadjuk az aszkorbinsav másik felét, és amikor a cukor teljesen felolvadt, akkor beüvegezhetjük. Hűvös helyen kell tárolni, felbontás után pedig lehetőleg hűtőben.