Szedd magad

Gyümölcsök: cseresznye, meggy, kajszibarack, feketeribizli, sárgabarack, ŐSZIBARACK, szilva, alma, körte, bodza, dió. Gyümölcsös a Dunakanyarban Szobon, Budapesttől 50 km-re.

Hozzávalók: 1 kg piros vagy fekete ribizli (málna), 4 dl víz (málnához 3 dl), 60-90 dkg cukor, nátrium benzoát (10 kg gyümölcshöz 1 csapott ek), aszkorbinsav (10 kg gyümölcshöz 2 csapott ek)

100x80 cm-es steril mull-lap (patikából)

A ribizlit össze kell törni (NEM turmixolni!), belekeverni a vizet, a nátrium benzoátot és az aszkorbinsav felét, és egy éjszakán át állni hagyjuk. Másnap a tüllbe öntjük, és hagyjuk, hogy a saját súlyánál fogva kicsöpögjön belőle a lé. Nem szabad nyomkodni!

Az edénybe, amibe csöpög a ribizli leve, beletesszük a cukrot, és időnként megkeverjük. Hozzáadjuk az aszkorbinsav másik felét, és amikor a cukor teljesen felolvadt, akkor beüvegezhetjük. Hűvös helyen kell tárolni, felbontás után pedig lehetőleg hűtőben.





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 15
Tegnapi: 35
Heti: 15
Havi: 911
Össz.: 521 140

Látogatottság növelés
Oldal: szörpkészítés
Szedd magad - © 2008 - 2018 - szeddmagad.hupont.hu

Az, hogy weboldal ingyen annyit jelent, hogy minden ingyenes és korlátlan: weboldal ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szedd magad - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »